Morts d'Aviació a Catalunya - Efectes Boira Aeroports

viernes, 18 de enero de 2013

VICTÒRIA!
El Saüquer ha guanyat el seu conteciós contra el Plà Director.

EL SAUQUER.17.01.13.Aquesta és la història de David contra Goliat, o el que és el mateix, la història d'un grapat de veïns de dos micropobles anomenats Sant Pere Sallavinera i Aguilar de Segarra, representats per una entitat ambiental,  que després de molt perseverar han aconseguit que es faci justícia.

En data 11 de gener del 2013 el Tribunal Suprem ha dictat sentencia en la qual es diu que el Pla Director de l’aeròdrom de Calaf Sallavinera, és nul de ple dret, perquè la Generalitat va ometre realitzar l’obligatòria  avaluació ambiental estratègica, regulada a la Llei estatal 9/2006, de 28 d’abril, d’avaluació ambiental de plans i programes .

Amb aquesta sentencia s’anul·la la que prèviament havia estat dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en data 30 de d’abril del 2010, arran del recurs contenciós presentat l’any 2007 per l’entitat El Saüquer, associació per la preservació del territori.

Enrere queden els neguits sorgits per la notícia de la implantació d'un aeròdrom d'aviació esportiva al poble, les xerrades al Local Social, la por a la pèrdua de la qualitat de vida i el paisatge, i l’atemptat a la identitat. Mai ho vam considerar progrés, sinó tot el contrari.

Des de la Generalitat es va voler imposar una infraestructura només desitjada per un grup reduït, que si hagués tirat endavant ara no es podria mantenir. Ens haurien de donar les gràcies per haver lluitat, els hem  estalviat el cosí petit d’Alguaire, un pou ple d’euros provinents de la ciutadania de Catalunya.  

Gràcies a tots per ser-hi, sinó ho haguessim provat això no hauria passat!!!

No hay comentarios: