Morts d'Aviació a Catalunya - Efectes Boira Aeroports

domingo, 22 de mayo de 2011

ALGÜAIRE entre els Elefants blancs (La Vanguardia 22.05.11)

(La Vanguardia 22.05.11)

Té sentit construir un aeroport pel qual amb prou feines transiten viatgers? No. Molt menys en temps de crisi. Tanmateix a Espanya hi ha en aquests moments cinc aeroports finaltzats que sumen mes de 1036 milions d'inversió privada. Estan localitzats a Ciudad Real, Castelló, Múrcia, Terol i LLEIDA.

(...)Denominats Elefants blancs o infraestructures fantasma, són en si mateixos una nova modalitat de bombolla que tard o d'hota esclatarà.(...) Segons els experts, amb bones comunicacions de carreteres o ferrocarrils, com és el cas d'Espanya ara mateix, aeroports amb menys de 400/ 500 quilòmetres de distància tenen una difícil, tret que tinguin una massa crítica de clients important en un radi de 15o quilòmetres que la justifiquin.(...)

(...)Segons l'opinió d'Ofelia Betancor, professora de la Universidad de Las Palmas i investigadora de Fedea, "és evident que a Espanya sobren aeroports i que no s'ha realitzat anàlisi de rendibilitat social per veure si generaven creixement econòmic i ocupació".
Publicat diumenge 22.05.11 al Suplement Diners de la Vanguardia.

Potser hauríem de començar a reconèixer que l'aeròdrom de Sant Pere seguia el mateix camí.

No hay comentarios: